Erva Hukuk & Danışmanlık'ta Sorunsuz Çözümler
Search
Close this search box.

İCRA VE İFLAS HUKUKU

header
Yazı İçeriği

Hukukun Gücüyle Haklarınızı Güvenilir Çözümler

Özellikle pandemiden sonra Dünya ekonomik bir küçülmeye gitmektedir. Gidilen bu küçülme beraberinde icra ve iflas durumlarını da getirmektedir. Bu noktada hizmet sunan Cem Baş Hukuk & Danışmanlık; Alacak Tahsili ve İcra Takipleri, İflas Başvuruları ve İflas Süreçleri, Borç Yapılandırma ve Uzlaşma Süreçleri ve İcra ve İflas Davalarının Yürütülmesi gibi alanlarında hizmet sağlamaktadır. Sağlamış olduğu bu hizmetler doğrultusunda şahsın veya kurumun mali durumları detaylı bir şekilde ele alınarak, Alacaklı ve Borçlu Temsil Hizmetleri gibi alanlarda  özelleştirilmiş hukuki çözümler sunar.

Böylelikle Cem Baş Hukuk & Danışmanlık müvekkillerinin icra ve iflas konusunda tüm  haklarını hukuk kapsamında güvence altına alır 

İcra ve İflas Hukuku Kapsamında Gerçekleştirilen Faaliyetler;

İcra ve İflas Hukuku Kapsamında Sıkça Sorulan Sorular

İcra ve iflas hukuku konusunda aklınıza takılan tüm soruların cevabını bulabilirsiniz. Detaylı bilgi almak için Cem Baş Hukuk & Danışmanlık’ın uzman avukatları ile iletişime geçebilirsiniz.

Borcu Tahsil Edemiyorsam Ne Yapmalıyım?

Eğer olası borçlarınızı tahsil edemiyor veya etmekte zorlanıyorsanız, bunun için hukuki çözümlere başvurmanız gerekir. Bu çerçevede icra ve iflas mahkemesine başvurarak, icra sürecini başlatabilirsiniz.

İcra takibi, alacaklıların borçlular tarafından ödenmeyen alacaklarını yasal yollarla tahsil etmek için başvurdukları bir yöntemdir. Bu sürecin başlatılması için öncelikle alacaklının, borçludan ne kadar alacağı olduğunu belirten belgelerle bir icra dosyası hazırlaması gerekir. Ardından, bu dosya ile birlikte icra müdürlüğüne başvurularak icra takibi işlemi başlatılır. İcra müdürlüğü, borçluya icra takibi ile ilgili tebligat gönderir ve böylelikle icra süreci başlamış olur. 

Bir şirketin iflasına karar verme süreci, genellikle mali zorlukların tespit edilmesiyle başlar. Şirketin finansal durumu detaylı bir şekilde incelenir ve borçların ödenmesi için yeterli likiditeye sahip olmadığı veya borçların vadesinin geçtiği durumlar belirlenir. Bu durumda, şirket yönetimi iflas başvurusu yapabilir. İflas başvurusu, genellikle mahkemeye sunulan resmi bir taleptir ve şirketin mali durumunu detaylı bir şekilde açıklar. İflas başvurusu mahkeme tarafından incelenir ve şirketin mali durumu ve iflasın gerekçeleri değerlendirilir. Eğer mahkeme iflası uygun görürse, şirketin iflası ilan edilir ve iflas süreci başlar.

Av. Cem Baş

Avukat Cem Baş; Araç Değer Kaybı alanında uzmanlık kazanmış olup, İş Hukuku, Ticaret Hukuku, İdare Hukuku, Ceza Hukuku ve Vergi Hukuku alanlarında hizmet vermektedir.

Adlı Süreçler İçin İletişime Geçebilirsiniz

0552 231 60 24